ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ВИСОКО ОЦЕЊЕН
5.04.2012

У оквиру трећег отвореног позива за подношење предлога развојних пројеката ЛЕДИБ Програма (Local Economic Development Balkans), Градској општини Палилула је прихваћен пројекат “Развој и унапређење конкурентности МСП на пољу повећања енергетске ефикасности у  зградарству“. Овим поводом, Карстен Лунд, директор програма ЛЕДИБ и проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула потписали су Уговор и говорили о значају пројекта. Пројекат који је предала општина Палилула, по речима директора ЛЕДИБ програма имао је најбоље оцене од свих пројеката који су примљени.

Пројектменаџери општине, које је предводио Љубиша Јаковљевић. са својим тимом партнра (Грађевински кластер „Брик“, Управа за планирање и изградњу и Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОПОЛИС) одрадили су одличан посао у припреми пројекта. „Тамо где се цени знање, споносом је истакао проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула, ми смо неприкосновени, тако је и са пројектима код нашег фондера ЛЕДИБ- Краљевине Данске. Групе које ће бити обухваћене пројектом су пројектанти, компаније из сектора енергетске ефиксаности пре свега грађевинске фирме, фирме које се баве дистрибуцијом грађевинског материјала али и експерти који се баве изучавањем енергетске ефикасности. Укупна вредност пројекта је 1,7 милиона динара од чега је ЛЕДИБ – ова донација износи 1,2 милиона динара.

Основни циљ трећег пројектног позива ЛЕДИБА је да пружи подршку локалним самоуправама Нишавског округа у њиховим напорима да побољшају стопу локалног економског развоја у својим општинама. У складу са билатералним споразумом Данске и Српске Владе као и Стратегијом за смањење сиромаштва Србије, своје активности спроводи у свих 12 локалних управа Нишавског управног округа (Алексинац, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Гаџин Хан, Ражањ), градским, општинама Ниша и граду Нишу.